Cha com agua salgada tocam seus dez maiores sucessos ( Cha com agua salgada plays its top ten greatest hits )

"Triumph" is a word I use sparingly,to give credit only where credit is due.On Thursday night the dinner we were served by the team at Cha com agua salgada to celebrate the restaurant´s tenth anniversary, more than deserves to be accredited with this accolade.What Sandra Gomes, Paolo Esteves and Chef Marco Jacó have built up over the last ten years is not only something remarkable, but something shining out as an exemplary role model that other East Algarvian restaurateurs should take heed of.Sandra and Paolo traded up architects practice and Marco transitioned from engineer to chef,to set up this unique beachside restaurant with city style and panache.They should have no regrets.
Situated in a prime location looking out across the dunes of the Ria Formosa Nature Reserve to the sea in the near distance, Cha com agua salgada is a restaurant with outstanding food and a friendly team that provides first class attention to its customers.In their own words "At Cha com agua salgada, the approach to traditional cooking is elevated to another level by an experimental attitude towards flavours and tastes, using local products ranging from Tuna, Flor de sal from Castro Marim, Asparagus and Oranges, seeds and flours (poppy, carob ...), Octopus and seafood from the Ria Formosa coast".Therein lies the reason for their success.
Darne of Tuna on a salt stone
Atum, tuna,"Atuna",we´ve tasted it everybody´s which way, but the tuna brought sizzling to our table was the highlight of ten years of chef Jacó´s
 menus.This was quite the best tuna we have ever tasted.Thank you so much Cha com agua salgada a sua equipa de trabalho e brigada dos cozinheiros.

Rolinhos de bacalhau marinado com espargos verdes e espuma de limão

 A palavra triunfo é algo que eu uso com moderação,só dando crédito quando o crédito é devido, mas na noite de quinta-feira o jantar em que fomos atendidos pela equipe do Cha com agua salgada para comemorar o décimo aniversário do restaurante,mais do que merece ser credenciado com este elogio.O que Sandra Gomes e Paulo Esteves construíram nos últimos dez anos é algo admirável, um modelo exemplar do trabalho para fazer com que outros donos de restaurantes algarvios tomem conhecimento.​Com uma localização privilegiada que combina o mar a perder de vista e o extenso sistema dunar do Parque Natural da Ria Formosa o ​Chá Com Água Salgada promove a arte de bem servir.No Chá Com Água Salgada a abordagem da cozinha tradicional coexiste com uma atitude experimental relativamente aos sabores e paladares, tomando sempre como ponto de partida um conjunto de produtos locais que incluem desde o Atúm, à Flor de Sal de Castro Marim, aos Espargos e às Laranjas, às sementes e farinhas (papoila, alfarroba …), ao Polvo e mariscos da nossa costa.E é nesse contexto que reside a razão de seu sucesso.Atum, tuna,"Atuna", nós provamos que todo mundo é o caminho, mas o atum trouxe sizzling para a nossa mesa foi o destaque de dez anos de menus do chef Jacó.Este foi bastante o melhor atum que já provei.Muito obrigado a sua equipa de trabalho e brigada dos cozinheiros.

Comments

Popular Posts